Θέατρο Άλφα

Οι νύχτες κουλτούρας, συνεχίζονται με επιτυχία. Αυτή τη φορά παρέα με έναν θεατρολόγο, μια ηθοποιό, έναν ηλεκτρονικό και τη μαμά του. Ακούγεται κάπως περίεργη η σύνθεση, αλλά πάνω από όλα δεν είμαστε θεατρόφιλοι.

Στο θέατρο Άλφα, η Πέγκυ Τρικαλιώτη (που δεν είναι από τα Τρίκαλα), κάνει το θαύμα της (Το Θαύμα της Άννυ Σάλλιβαν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη). Μια παράσταση βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Έλλεν Κέλερ, που μεταφέρεται από το σκοτάδι στην πηγή της ζωής. Ένα παιδί τυφλό και κωφό θαυματουργεί με τη βοήθεια της Άννυ Σάλλιβαν. Μια δασκάλα που με το πείσμα και τις θλιβερές εμπειρίες της, βοηθάει την Έλλεν να ανακαλύψει τις λέξεις. Ένα αγρίμι που πειθαρχείται, με αποτέλεσμα να μάθει όλα αυτά που εμείς ονομάζουμε φυσιολογικά!

Η μικρή πρωταγωνίστρια (Αναστασία Τσιλιμπίου), μόνο με τις κινήσεις της, συγκινεί το κοινό και πραγματικά κλέβει την παράσταση. Μεγαλωμένη σε μια οικογένεια που μόνο συμπόνια της προσφέρει. Ένας πατέρας λοχαγός, ο ετεροθαλής αδερφός που σνομπάρει την παρουσία της και μια μητέρα που απλά την λατρεύει αλλά δεν τη βοηθά πραγματικά. Σε αυτό το κλίμα βρίσκεται ο καταλληλότερος άνθρωπός που θα της διδάξει τα “όρια”, τα “πρέπει”, τα “μη” και τα “ναι” της ζωής. Ένα κακομαθημένο πλάσμα που μεταμορφώνεται σε αυτόνομο άτομο.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Θωμάς Κινδύνης, Γεωργία Μαυρογιώργη, Ορέστης Σοφοκλέους, Θεοδώρα Βουτσά και ο Πάνος Χατζηκουτσέλης. Τιμές Εισιτ.:Γεν.είσοδος 24euro

Πληροφορίες
Πατησίων 37
Τηλ.Ταμ:210.5238742

Τι μου άρεσε:
1)Η ερμηνεία του Κινδύνη (πατέρας της Έλλεν). Εξαιρετικός!
2)Η μικρή Έλλεν. Ένα παιδί που τα δίνει όλα επί σκηνής.
3)Το αφαιρετικό σκηνικό, που έπαιζε όμορφα με τον φωτισμό!

Τι δεν μου άρεσε:
1)Η υπερβολική ερμηνεία της Τρικαλιώτη, σε στιγμές που ήταν καθαρά ευαίσθητες.
2)Τα κινητά που διέκοπταν την παράσταση, ακόμα και του διπλανού μου. Έλεος!

Μαθήματα ζωής προς όλους,
jane

Αφήστε μια απάντηση