James Joyce

james joyce
Βραδάκι καθημερινής και ψάχνουμε γεύσεις ψαγμένες και σχετικά οικονομικές. Ζητάω πολλά το ξέρω, κι όμως υπάρχει λύση. The James Joyce (Ήταν Ιρλανδός συγγραφέας και ποιητής. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους λογοτέχνες του 20ου αιώνα, δημιουργός των μυθιστορημάτων Οδυσσέας (1922) και Finnegans Wake (1939). Παρά την καταγωγή του, έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εκτός Ιρλανδίας) an irish pub στο κέντρο της πόλης.

Μια αυθεντική pub με καλή βαρελίσια μπύρα και νόστιμα πιάτα. Προτιμήσαμε μια ποικιλία μανιταριών με κρέμα και βαλσάμικο, για να κάνουμε αρχή. Συνεχίσαμε με κοτόπουλο Goujons, (φιλέτο πανέ με dip μελιού και μουστάρδας ), ένα σαλατικό για να κατέβει το ζώο, που λένε, σπανάκι με λόλα, μπέικον και παρμεζάνα (αρκετά τα λιπαρά για σαλάτα, I know). Η κορύφωση του γεύματος, λουκάνικα Ιρλανδίας, με καραμελομένα κρεμμύδια σως κόκκινου κρασιού, συνοδευόμενα με πουρέ φρέσκιας πατάτας…Οι αμαρτίες προσθέτουν θερμίδες, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για το “λάθος” 😉 (Τιμή ανά άτομο 15euro)

Διακόσμηση καθαρόαιμη Ιρλανδική με χαμηλό φωτισμό, καναπέδες και πολυθρόνες τύπου Chesterfield. Ξύλινη σκουρόχρωμη μπάρα, μπύρες για όλα τα γούστα (Maissel Waiss, Carlsberg, Kilkenny, Guiness). Φυσικά δοκίμασα απ’όλες τις παραπάνω. (Πρέπει να αρχίσω γυμναστήριο, δεν με βλέπω καλά). Συχνά στην pub υπάρχει και ο κλασσικός τύπος με την κιθάρα του που μας κρατάει παρέα με τις μπαλάντες του και την ιδιαίτερη προφορά του. Καλή ευκαιρία για live μουσικούλες! 🙂

Βόλτες μέχρι την Ιρλανδία στο κέντρο της πόλης μας. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε την pub, ειδικά αν είστε λάτρεις της draught Beer. (εβίβα).

Πληροφορίες:
Αστιγγος 12
Θησείο-Μοναστηράκι
210 3235055

Τι μου άρεσε:
1)Το πιάτο της αμαρτίας…είπαμε λουκάνικα Ιρλανδίας.
2)Για να φτάσουμε ως τον φίλο James Joyce, το κρύο μας κοκκίνησε τα μάγουλα και τα δάχτυλα κοκκάλωσαν. Περίπατος και τσουχτερός Ιανουάριος δεν είναι ο κατάλληλος συνδυασμός.

Τι δεν μου άρεσε :
1)Το προσωπικό θα το χαρακτήριζα λιγάκι αγενές…Δεν είμαι αυστηρή!
2)Ο φωτισμός είναι χαρακτηριστικά χαμηλός (είπαμε αυθεντική pub), σε σημείο που δεν βλέπεις το menu, με αποτέλεσμα οι επιλογές σου να είναι στην τύχη. (δεν θέλω και λάμπα για κέντημα, αλλά ένα κεράκι δεν θα με χάλαγε)

Αυστηρούς χαιρετισμούς,
jane

3 Comments

  1. Αυθεντική ιρλανδική παμπ στο κέντρο της Αθήνας! Και με Guiness draft. Δεν είναι κακή ιδέα!

  2. kakotexnes

    To BURGER tous einai olla ta leyta…

  3. exNax

    πηγα.
    Ολα πολυ καλά.

Αφήστε μια απάντηση