Dada

Μπορεί για λίγο καιρό να πέσαμε…αλλά προς τη Δόξα ξανά προχωράμε!

Μετά από αρκετό καιρό, η περιοχή στου Ψυρρή έρχεται στο προσκήνιο. Σε ένα gothic στέκι, το γνωστό Dada οι βόλτες νυχτωπερπατούν και γεύονται την αγαπημένη τους Paulaner (αδυναμίες είναι αυτές).

Ας ξεκινήσουμε από τα ιστορικά στοιχεία της λέξης Νταιντισμός, απ ‘ όπου το dada δανείστηκε το όνομά του. Ο νταιντισμός είναι καλλιτεχνικό κίνημα που ξεκίνησε στη Ζυρίχη μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, γύρω στο 1916 και συγκεκριμένα στο Καμπαρέ Βολταίρ (dada= γαλλική λέξη που χρησιμοποιούν τα βρέφη, χωρίς καμία έννοια). Το κίνημα είχε υποστηρικτές όλων των τεχνών, όπως εικαστικούς, λογοτέχνες αλλά ιδιαιτέρως ποιητές.Φιλοσοφία του κινήματος είναι ο εσκεμμένος παραλογισμός και η απαξίωση των κυρίαρχων εννοιών της τέχνης. Σκοπός του νταιντισμού δεν είναι η παραγωγή έργων τέχνης, αλλά η έκφραση τέχνης με παρεμβάσεις απρόβλεπτες – αυθαίρετες. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται προσπάθεια να αποκοπεί ο κοινωνικός καθωσπρεπισμός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Marcel Duchamp, ο οποίος πρόσθεσε ένα μουστάκι στη Μόνα Λίζα.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το στέκι που ακούει τις dark μουσικές, της ξένης σκηνής. Εδώ θα ακούσεις metal ήχους, θα γευτείς κρύα μπύρα, θα δεις gothic φιγούρες και η αίσθηση θα είναι άκρως ατμοσφαιρική, υπό το φως των κεριών. Καιρός να διευρίνουμε τους ορίζοντες μας, με άλλες μουσικές και πιο ιδιαίτερες φυσιογνωμίες, ή καλύτερα πιο ξεχωριστές.

Πληροφορίες
Ογύγου 11
210-3319846
Ώρες Λειτουργίας : 11:30 – 5:00

Τι μου άρεσε:
1) Που η νέα μου παρέα έχει τόσα ενδιαφέροντα και ακόμα περισσότερα που δεν γνωρίζω
2) Το πατάρι που διαθέτει το μαγαζί, συχνά πυκνά φιλοξενεί καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Τι δεν μου άρεσε:
1) Τραυμάτισα τα δυό μου πόδια και στη συνέχεια τη διάθεση μου.

Μιλώντας για “κιτρινισμένα φύλλα”,
Jane

3 Comments

  1. τυχερη εισαι που μεσα απο το μισοσκοταδο δεν πεταχτυκε καμια «νυχτεριδα» ή κανενας βρικόλακας… 😛
    ωραια παρουσιαση !!

  2. @Neikos

    Από τύχη άλλο τίποτα.

    Να ευχαριστήσω τον ανθρωπο που με πήγε στο μισοσκόταδο και τις κρυμμένες «νυχτερίδες» του Dada ?

  3. Pingback: Απολογισμός ‘09 | Βόλτες στην πρωτεύουσα

Αφήστε μια απάντηση